Melanie Wobma over Het Martin Buber

In deze rubriek laten we inwoners van Kerkrade graag aan het woord over Het Martin Buber.

Wat vinden zij van de plannen voor een nieuwe school? Wat vinden zij van het vernieuwende onderwijs? Wat zouden ze nog graag willen weten?

In deze eerste nieuwsbrief is het woord aan Melanie Wobma, moeder van twee tienerdochters:

“Dagelijks rij ik voorbij de voormalige Campus in Kerkrade-West. Wat was het toch mooi geweest als mijn oudste dochter daar haar eerste schooljaar middelbaar onderwijs had kunnen starten. De jongste dochter verlaat na volgend schooljaar de basisschool. Ze zal nog niet in Kerkrade kunnen starten, maar wellicht wel de overstap kunnen maken als Het Martin Buber gerealiseerd is.

Deze school sluit aan op de behoeften en de ontwikkeling van het kind. Het kind staat centraal. Dit is van groot belang voor de persoonlijke groei, op weg naar een stabiele toekomst. Als ouder is het een prettig idee dat je kinderen middelbaar onderwijs kunnen volgen in de stad waar ze opgroeien. De binding met leeftijd- en buurtgenoten wordt hierdoor versterkt. Ze komen elkaar namelijk ook buiten schooltijd tegen, in het winkelcentrum, het stadspark en bij diverse bezienswaardigheden. Kerkrade biedt veel mogelijkheden voor alle leeftijden en culturen. Het Martin Buber maakt het aanbod in Kerkrade compleet.”

– Melanie Wobma

Het Martin Buber - Beleef wat je leert